Je eigen hond of kat is verloren ...

Wanneer je eigen hond of kat verloren is, organiseer dan eerst een eigen zoektocht in de buurt (denk bv. ook aan garages, tuinhuizen en andere schuilplaatsen).
Gevonden dieren die bij ons worden binnengebracht, publiceren we steeds op onze Facebookpagina. Ga ook daar even kijken.

Blijft je eigen zoektocht zonder resultaat, contacteer dan de lokale politie. Misschien is je huisdier ondertussen toch reeds gevonden.
Je kan een mail sturen aan info@dierenbeschermingmechelen.be met vermelding van plaats en tijdstip van vermissing, je contactgegevens en een foto van het dier.
Het kan ook nuttig zijn om briefjes met een foto van je kat of hond op te hangen bij handelaars in de buurt of te posten bij je buren.
Ook een oproep via diverse sociale mediakanalen bewees in het verleden al meermaals zijn doeltreffendheid. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een oproep posten op onze Facebookpagina. Bij het afstaan breng je volgende zaken mee: je identiteitskaart, het vaccinatieboekje en/ of registratieformulier van het dier in kwestie.
Het dier moet uiteraard jouw eigendom zijn.

 

Melden dierenmishandeling

Tekst

  • een hond
  • een kat
  • andere dieren