Er zijn al enkele cane corso ter adoptie!

De meeste Cane Corso’s die wij nu in opvang hebben kunnen niet geplaatst worden met kleine kindjes, katten of kleine honden door het gebrek aan socialisatie of angsten. Alle honden krijgen gedragstesten en worden geplaatst volgens hun noden en karakter. We zoeken steeds de best mogelijke match.

HOU ERMEE REKENING DAT DEZE HONDEN GEEN BEGINNERSHONDEN ZIJN!!
Bijna alle honden leefden buiten en zijn geen leven in huis gewend. Zindelijkheid, alleen thuis blijven, wandelen aan een leiband etc kennen ze nog niet.

Info over het ras cane corso

De Cane Corso is een Italiaans Dogachtig hondenras van middelgrote hoogte.

De Cane Corso is trouw, maar ook zelfstandig en trekt er graag alleen op uit. Deze hond is een vriendelijke huishond maar ook een goede waakhond. Tot zo’n twintig jaar geleden bewaakte de Cane Corso nog de schaapskuddes en boerenerven.

Dit ras is best intelligent. Het aanleren van gedrag en gewoonten kan dus makkelijk zijn. Maar hoe er rekening mee dat die intelligentie in twee richtingen werkt: de hond kan verkeerd gedrag ook snel aanleren.

Ze hebben een eerder geblokte lichaamsbouw, maar dit wil niet zeggen dat ze weinig beweging nodig hebben. Een Cane Corso is, door zijn achtergrond als waakhond, best een sportieve hond.

Een Cane Corso wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud.

BOUW

De Cane Corso is een struise, krachtige hond met een brede kop. Zijn eerder lange dan hoge lichaam is gespierd en stevig gebouwd.

De vacht is kort en bestaat in verschillende kleuren, maar voornamelijk zwart en grijs.

Schofthoogte:

  • Reu: 62 tot 70 cm.
  • Teef: 58 tot 66 cm.

Gewicht:

  • Reu: tussen de 45 en 50 kilo.
  • Teef: tussen de 40 en 45 kilo.

Crowdfunding

Onze crowdfunding kan je hier vinden

Cane Corso: 68 in opvang

Op 25 mei 2021 werden we gevraagd om een fokker te helpen die het allemaal niet meer aankon. We dachten te gaan kijken om een plan op te stellen, maar al gauw bleek dat er veel jonge honden zaten. Voor hun socialisatie was het best dat we ze zo gauw mogelijk in opvang  namen. Ook de loopse teven die tussen intacte reuen liepen, een zwangere teef en 2 magere honden werden meegenomen. In totaal 68 honden!!!!

Alhoewel deze dieren nu wel een mooi nieuw leventje gaan krijgen, is het de vraag of onze opvang dit financieel aankan. Deze honden hebben niet alleen veterinaire zorgen nodig, maar ook training om ze plaatsbaar te maken.

Dierenbescherming Mechelen is een no-kill opvang en elk dier verdient een kans. Ook deze honden verdienen een kans op een normaal leven, met veel liefde. Help ons om hen te helpen!

Adres

Slachthuislaan 3
2800 Mechelen

Bank

IBAN BE05 4197 0327 4175

Openingsuren

Maandag t.e.m. vrijdag van 13 tot 17 uur
en woensdag ook van 9 tot 12 uur
Zaterdag van 9 tot 12 uur
Gesloten op zon- en feestdagen

 

Vanaf november zullen wij een extra dagje gesloten zijn voor bezoekers.
 Telefonisch zullen we dan niet bereikbaar zijn.
Geen nood, achter de schermen zijn we er wel om onze dieren van de beste zorgen te voorzien!Maandag 13-17u
Dinsdag zzZZzZ
Woensdag 9-12u & 13-17u
Donderdag 13-17u
Vrijdag 13-17u
Zaterdag 9-12u
Zondag zzZZzZ
Alvast bedankt voor jullie begrip!

Dierenbescherming Mechelen vzw – ondernemingsnummer: BE 0408 522 131
Copyright © 2020 – website door iSmart