Troy

Troy, een jonge labrador, werd geboren bij een broodfokker. Nadat hij werd afgestaan, bleek hij problemen met zijn heupen te hebben. Alleen een operatie zou hem een pijnvrij leven kunnen geven. Deze operatie kostte ons  4.500 euro. Het geld hebben we via inzamelacties opgehaald.

Hiernaast een foto van Troy tijdens de revalidatie. Hij heeft niet alleen een nieuw, warm gezin gevonden, maar leeft nu pijnvrij!

Troy is maar 1 van de tientallen dieren die we elk jaar een pijnvrij leven geven. Naast afwijkingen door broodfok, krijgen we ook elk jaar een aantal verkeersslachtoffers binnen. 

Missie

Een tijdelijke, veilige en gezonde, stressvrije en warme thuis te bieden aan honden en katten

Visie

We streven ernaar om het verblijf van honden en katten zo aangenaam mogelijk te maken door ze een stressvrije, verrijkende en veilige omgeving aan te bieden.

We trachten voor elk dier de best mogelijke match te vinden met een eigenaar.

We volgen de principes van een “No-kill” beleid, wat wil zeggen dat euthanasie enkel wordt toegepast bij agressieve dieren, bij terminaal zieke dieren of bij dieren die lijden maar waar er geen veterinaire behandeling voor mogelijk is.

We geven alle dieren de tijd  om zich aan te passen zodat we hun karakter en noden leren kennen.  Dieren met medische problemen krijgen aangepaste medische ondersteuning. Dieren met oplosbare gedragsproblemen krijgen een beloningsgerichte training. Kittens en pups worden in een stimulerende thuis omgeving opgevangen.

We bouwen aan een diervriendelijke gemeenschap door sensibilisering van eigenaars en toekomstige eigenaars en door hun bij te staan met advies op maat. Bijkomend bieden we advies en ondersteuning aan steden en gemeenten bij het uitwerken van een diervriendelijk beleid op maat van hun burgers.