Jouw steun helpt ons de dagelijkse kosten van de opvang en verzorging van de aan ons toevertrouwde dieren te dragen. We zetten graag de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

 • Je kan lid worden van onze vereniging.
  Als gewoon lid betaal je 15 euro, een steunend lid betaalt 25 euro en een erelid 35 euro.
 • Je kan het peter- of meterschap van een hok op jou nemen.
  Voor een kattenhok vragen we een bijdrage van 75 euro en voor een hondenhok 125 euro.
 • Als u iets koopt bij Zooplus, dan kan u ons ook steunen! Gebruik de link hieronder om naar Zooplus te gaan.
  Wanneer je dan iets bestelt, dan gaat er drie procent van het aankoopbedrag naar Dierenbescherming Mechelen vzw Zooplus.nl.
 • Je kan een vrije gift storten.
 • Of je kan deelnemen aan onze crowdfunding “Vrij op de wei”.

Storten kan op ons rekeningnummer IBAN BE05 419-7032741-75 met vermelding van “lidmaatschap” of “peter/meterschap” of “vrije gift”.
Bovenstaande bedragen gelden voor één kalenderjaar.

Uiteraard is ook materiële steun (voeding, kattenbakvulling, (afwasbare) speeltjes, halsbanden, leibanden, poetsproducten…) meer dan welkom ! Je kan deze in het asiel komen afgeven tijdens onze openingsuren.

Wil je een deel van je vrije tijd spenderen aan een maatschappelijk relevant project ?
Stuur een mail naar vrijwilliger@dierenbeschermingmechelen.be
Je ontvangt dan een uitnodiging voor het eerstvolgende instapmoment. Tijdens dit instapmoment lichten we onze vrijwilligerswerking in detail toe en heb je de mogelijkheid om al je praktische vragen te stellen.

We lichten een tipje van de sluier op van wat het vrijwilligerswerk kan inhouden:

 • Uitlaten van de asiel- en pensionhonden
 • Verzorgen en (her)socialiseren van verwilderde katten
 • Gespecialiseerde ondersteuning zoals gedragstherapeuten, hondentrainers, pleeggezinnen voor kittens en zwerfkatten (*),
  trimmers, opvolging van geplaatste dieren, …
 • Administratieve ondersteuning en marketing
 • Hulp bij het organiseren van evenementen en diverse activiteiten
 • Onderhouden van de kennels, de kattenverblijven en de gebouwen

(*) Dankzij het werken met pleeggezinnen, hebben gevonden / afgestane kittens wegens hun kwetsbaarheid aanzienlijk meer overlevingskansen (minder stress, minder risico op infecties). Bovendien worden ze veel beter gesocialiseerd in een huiselijke omgeving met het oog op een succesvolle adoptie. Ook zwerfkatten die niet opnieuw kunnen uitgezet worden op hun vangplaats, kunnen we o.a. via de pleeggezinnen opnieuw socialiseren zodat ze toch kunnen geadopteerd worden.

Crowdfunding: vrij op de wei

Dierenbescherming Mechelen heeft in 2020 maar liefst 170 honden en 500 katten opgevangen. In 2017 werden er zelfs al 120 honden en 400 katten opgevangen in de eerste 7 maanden, allemaal gevonden of afgestaan.
Elke dag opgesloten zitten in een beperkte ruimte, dat is om gek van te worden, niet? Ook voor onze honden is dat zo. Daarom probeert ons fantastisch team van ongeveer 100 vrijwilligers hen dagelijks uit te laten.
Dit gebeurt steeds aangelijnd zodat ze niet kunnen weglopen. Om ze toch vrij te kunnen laten, hebben we een stukje van ons domein afgezet met hekken. Daar kunnen ze even zonder leiband ravotten. We zien dat ze hier erg van genieten, maar dat de plaats te beperkt is om zich volledig te laten gaan.
Daarom hebben we het plan opgevat om onze geasfalteerde woestijn om te vormen tot cross-, loop-, klim- en graafparadijs: verschillende aparte weiden met specifieke functies om te kunnen trainen, socialiseren & rehabiliteren.
Een plek waar ze weer even helemaal hond kunnen zijn!

Enkele jonge en lokale ondernemers staan te popelen om dit project in uitvoering te brengen: om deze weiden te realiseren hebben we in totaal echter 30.000 euro nodig.

 

Ontdek meer over vrij op de wei